Historik

Fabricio Martins är ledaren för ett av de mest kända gymmen i den legendariska stadsdelen Copacabana i Rio de Janeiro, Brasilien.

Fabricio Martins är ett brasilianskt korallbälte i Jiu Jitsu under mästare Osvaldo Alves som har hjälpt till att höja nivån för många “grapplers” runt om i världen, inklusive den tidigare världsmästaren Daniel Otero.
Fabricios team, Fabricio International Team, har medlemsförbund över hela världen, inklusive Tyskland, Jordanien, Filippinerna, Taiwan, Belgien, USA, Kanada, Montenegro, Peru, Palestina, Korea och Sverige.

Fabricio började träna 1972. Han påverkades av sina äldre bröder som hade börjat före honom (“Zeco” och Paulo Henrique). Alla började vid den berömda Osvaldo Alves-akademin i Copacabana. Fabricio blev nästan beroende av Master Alves läror. Han började träna så mycket som tre gånger per dag och blev till slut en av de allra bästa tävlande för laget under 1980-talet.

Fabricio började därefter assistera sin mästare Osvaldo Alves i akademin. Efter att han fick sitt svarta bälte vid 20 års ålder bestämde han sig för att öppna sin egen akademi med sin mästares samtycke. “Equipe Fabricio” startades i Fabricios föräldrahem där hans team snabbt växte förbi den första ursprungliga akademin.

I och med Fabricio-akademins ständigt växande framgång bosatte han sig så småningom i Avenida Nossa Senhora de Copacabana (Zona Sul i Rio de Janeiro). Det var här detta Jiu Jitsu-team verkligen började sätta sitt prägel på sporten. Dom drog nytta av Fabricios utmärkta skicklighet men även från platsen som är en av de mest populära gatorna i stadsdelen Copacabana.

2009 tilldelades Fabricio Martins med 6:e graden svart bälte av Osvaldo Alves.
2013 tilldelades han den 7: e graden svart bälte, också av Osvaldo Alves.

2014 beslutade Fabricio att förena alla gym under sitt bälte och grundade Fabricio International Team och därmed kan dom tävla i de stora evenemangen på IBJJF (International Brazilian Jiu-Jitsu Federation). Med gym i hela världen har Fabricio organiserat alla lag för att tävla under en stark och enad flagga.

Copacabana - Brasilien
Copacabana – Brasilien
 
Fabricio Martins
Fabricio Martins

Video på Fabricio Martins tekniker