Presentation av Martin Weigelt – Mjölby BJJs grundare och huvudtränare.

Martin Weigelt Svart bälte - Mjölby BJJ
Martin Weigelt Svart bälte – Mjölby BJJ

För Martin har träning alltid varit en viktig del av hans liv. Som liten tränade han brottning och gick senare över till styrketräning och tyngdlyftning.
Martin blev introducerad för Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ) och fastnade direkt för sporten. BJJ tränar hela kroppen, lär dig självförsvar samtidigt som du blir lugn och avslappnad. Dessutom får man chansen att lära känna människor från hela världen.

Martin började sin träning inom BJJ 2007-2008 på klubben The Gym, i Nürnberg, Tyskland. Han tränades först av Mandolido Röder och därefter av professor Alexandre Esperon, en 3:a gradens svartbälte från Fabricio International Team. Alla bälten från vitt till svart har han blivit tilldelad av Alexandre.

Under Martins träningar för Alexandre så var det “Old School BJJ” som gällde.
På klubben har vi fortsatt med att träna enligt denna metod dvs. BJJs traditionella självförsvarstekniker. Konceptet bakom “Old School BJJ” är att du tar ner din motståndare, passerar hans guard och besegrar (submit) motståndaren. Motståndaren tappar ut sig i matchen.

För Martins del har det alltid varit en självklarhet att tävla, han menar att det hör till sporten. Under åren har Martin tävlat en hel del i Tyskland, Holland och i Sverige där han har vunnit både silver och brons.

Martin flyttade till Sverige 2010 och 2016 grundade han klubben Mjölby BJJ som är den första rena BJJ-klubben i Mjölby. Han är den enda i Mjölby med svart bälte som han tilldelades av Alexandre Esperon under ett Seminarium, 2019.

I Sverige håller Martin även självförsvarskurser baserade på BJJ.
Med de effektiva självförsvarsteknikerna han går igenom så lär man sig att försvara sig mot en angripare, även om denna är mycket större och starkare än dig själv.
BJJ är det mest effektiva självförsvaret för både kvinnor och män.